Home Provoet Behandeling Medisch Sport Prijzen Contact Tips


Handige tips voor uw voeten:

Luister naar uw voeten

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Uw voeten wassen

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Blijf niet te lang in het water met uw voeten, hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

Voorkom ingegroeide teennagels

Ingroeiende teennagels zijn een pijnlijke aandoening. Het komt meestal voor aan de grote teennagel en moet zo snel mogelijk worden verholpen. De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:

Voorkom problemen bij het knippen van uw nagels

Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang. Knip de nagels recht af en vooral niet te kort. De hoeken mag u zo nodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.

Laat kloven behandelen

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch is geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, maar dan juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen. U kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen:

Overigens: als er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen! Dit voorkomt veel pijn!

Schoenen kopen

Goede en goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten namelijk een beetje opzwellen. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoenen en... voetproblemen! Let bij uw aanschaf ook op de breedte van de schoen! (en dat is wat anders dan een maatje groter nemen).

Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels

Heeft u last van een schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was deze op minimaal 60°.