Home Provoet Behandeling Medisch Sport Prijzen Contact Tips


Behandelingen bij sporters

Aandacht voor de voeten bij sporters is gewenst aangezien tijdens het sporten de voeten extra onder druk komen te staan.
Bij een eerste consult is er vooraf aan de behandeling een korte anamnese (een gericht vraaggesprek). Dit om een goede voetbehandeling bij sporters uit te kunnen voeren. Daarnaast kan er door middel van enkele testen (zoals een squeeze test of palpatie) meer duidelijkheid komen over pijnklachten bij een voet van een sporter. Indien nodig kan er doorverwezen worden naar een sportarts , sportfysiotherapeut of sport podotherapeut.Voetbehandeling

Voetbehandeling bij sporters


Een behandeling bestaat uit het knippen en schoonmaken van de nagels, het verwijderen van eelt en likdoorns en het behandelen van kloven, ingroeiende nagels, blauwe teennagels en blaren.

Naast een standaard behandeling heeft een medisch pedicure sport ook aandacht voor:

Diabetisch en reumatische voetbehandelingen

Wanneer u als diabeet of reuma patient wilt gaan sporten is het belangrijk om ook aandacht aan uw voeten te besteden. De voeten van diabetes en reuma patiënten zijn immers extra kwetsbaar .

Tapen

Als sportpedicure kan ik ondersteuning geven aan uw voeten door middel van taping. Er kan dan gebruik gemaakt worden van:
Sport tape: om een gewricht in de juiste stand te houden, de beweging te beperken en zo rust te geven.
Kinesio tape: deze tape stimuleert via de huid het onderliggende weefsel tot genezing.
Dynamic tape: geeft het gewricht ondersteuning maar laat wel beweging toe.

Sportschoenen

Drukontlasting aan de voet

Bij drukplaatsen op uw voeten wordt gekozen voor het juiste materiaal om pijnlijke druk op uw voeten te verlichten of te verhelpen.

Advies

Naast het behandelen van de voeten van sporters, kan een medisch pedicure sport u ook gericht advies geven over de juiste voetzorg, het maken van een keuze van voetzorg producten, keuze van diverse hulpmiddelen en het dragen van juiste schoenen. Het is belangrijk om verantwoorde schoenen te dragen tijdens het sporten om zo de kans op blessures en voetklachten te verkleinen. Kies een sportschoen die specifiek voor uw sport bestemd is. Daarbij is het van belang dat een sportschoen gemaakt is van natuurlijk materiaal, zodat de schoen ademt. Ook moet een sportschoen een hielstuk hebben dat voldoende steun biedt. Andere eisen voor een goede sportschoen zijn aansluitende wijdte, lengte en breedte van de schoen, een goed voetbed en voldoende demping.
Sportpedicure
Sportpedicure